talentum beauty team logo alex
Vajon mi készül?
nap
óra
perc
másodperc

Szolgáltatásaim

A sminktetoválást az arc három fő területén alkalmazzuk:

 • Szemöldök
 • Szemhéj
 • Ajak

Mindemellett sminktetoválás alatt megtalálhatjuk még az orvosi mikropigmentációt amely során aerolát (mellbimbót) vitiligot tetoválunk és striát halványítunk. 

A technikák tárháza mára már szinte határtalan,    így mindenkinek egyénre tudjuk szabni a legelőnyösebb sminktetoválást. 

Szalonunkban használt eszközök és anyagok mind ellenőrzött forrásból származnak, prémium minőségű steril pigmenteket és steril biztonságos egyszer használatos tűket alkalmazunk. 

Annak érdekében, hogy a legújabb sminktetoválási technikákat naprakészen biztosítani tudjuk vendégeinknek, számos hazai és nemzetközi továbbképzésen, konferencián veszünk részt.

Hogyan zajlik egy sminktetoválás, mi a menete?

1. Mielőtt bármihez hozzáfognánk, részletesen átbeszéljük az elképzeléseket. 

2. Konzultáció/Bőrdiagnosztika

3. Színtípus elemzés, Színválasztás, Technika kiválasztása

4. Előérzéstelenítés

5. Forma kialakítása, megtervezése precízen és pontosan és a tervezés addig tart, amíg nem vagy tökéletesen elégedett a várható eredménnyel

6. A megtervezett forma kontúrjának rögzítése

7. Érzéstelenítés

8. Forma kitöltése

9. Tetoválás fixálása

10. 4-6hét után korrekció (színfrissítés, kilökődött pigmentek visszapigmentálása,  mert az első alkalom után még csak –egyéntől függően- 80-95%-os a végeredmény)

11. Élvezheted a csodás tartós sminkedet, ami már garantáltan nem kenődik el

Sminktetoválás előtt:

 • Kerülendő az alkohol az előző napokon.
 • A tetoválás előtt ne igyunk kávét, fekete teát, kakaót, ginseng- vagy gyömbérteát – mert a vérzékenységet fokozza, ami “kimoshatja” a pigmentet, valamint vérrel keveredhet a pigment, amitől bizonyos pontok erősebbek lehetnek.
 • Kerüljük az aszpirint, a fájdalomcsillapítókat, és bármilyen koffeintartalmú italokat
 • Sminktetoválás előtt 72 órával tilos ibupropen tartalmú gyógyszerek szedése (pl. Advil, Algoflex, Dolgit, Ibustar, Melfen, Nurofen,Rinathiol stb)
 • Egy héttel előtte már ne vegyünk részt különböző kozmetikai kezeléseken és mellőzük a szoláriumot és a napozást, mert ezáltal dehidratálod a bőröd, amitől foltosan gyógyulhat a tetoválás
 • Érdemes frissen mosott hajjal érkezni, mert minimum 3 napig nem érheti “áztató” víz a tetovált felületet
 • 72 órával előtte hagyjuk el a következő kiegészítőket: E-vitamin, B6-vitamin, Omega 3, Gingko biloba, orbáncfű, ligetszépe olaj, niacin fokhagyma és C-vitamin – mivel befolyásolja a véralvadást és az érzéstelenítő hatékonyságát csökkenheti
 • Kérlek ne gyere éhgyomorra, mert érzékenyebb lehetsz a fájdalomra
 • Amennyiben a szemöldök szőrök alatti területen van látható anyajegy, vagy bármilyen bőrszaporulat, azon a területen ki kell hagynom a tetoválást, ami egy foltot fog eredményezni

TILOS betegen jönni a tetoválásra!
Amennyiben látható egészségügyi problémával érkezel – náthával, orrfolyással, köhögéssel, lázzal, hőemelkedéssel, aktív herpesszel – el kell utasítanom az időpontodat. 

Fontos tudni, hogy közvetlenül a sminktetoválás után a szín jóval intenzívebb, mint a végeleges szín lesz. A festék 30 %-a valószínűleg kiesik.

Ellenjavallatok:

 • Cukorbetegség esetén /nehezen, hosszú ideig gyógyul/
 • Sebgyógyulási problémák
 • Terhesség, és szoptatás alatt (Nagyon instabil a hormonháztartás, a pigment megváltozhat, érzéstelenítő a babára is hathat, szoptatás alatt sem javasolt ugyanebből az okból kifolyólag)
 • Szoktál-e vért adni? / 1 évig kontúr után TILOS a véradás!/
 • Sugárkezelés, vagy kemoterápiás kezelés alatt sminktetoválást nem lehet végezni, a kezelés után 6 hónappal viszont igen.
 • Ha nem múltál el még 18.

 +1. A régi pigment módosíthatja a választott színt a bőrben, ezért azt nem minden esetben tudom újratetoválni eltávolítás nélkül. 

GYIK:

 • Sminktetoválás nyáron?
  Nos, ez egy sokakat foglalkoztató kérdés. Természetesen az év bármely időszakában készíthető sminktetoválás. Időjárástól függetlenül vigyázni kell rá, be kell tartani az utóápolási szabályokat. Legeslegeslegfontosabb’ a FÉNYVÉDELEM. Használjunk, magas faktorszámú fényvédő krémet sminktetoválásunkra, ezzel kivédhetjük az elszíneződésüket.
 • Herpesz vírus esetén mi a teendő?
  Abban az esetben, ha a test bármely területén aktív herpesz található a kezelést halasztani kell. Ha viszont a herpesz inaktív, gyógyszeres kezeléssel megelőzhető, hogy a tetoválás következtében kialakuljon. Ilyenkor házi orvos által felírt Telvirán tablettát szükséges szedni.
 • A sminktetoválás fáj?
  A korszerű, megfelelően alkalmazott érzéstelenítőknek köszönhetően minimálisra tudjuk csökkenteni a kellemetlenségeket. Egyéntől függően akár teljes mértékben fájdalommentes lehet a kezelés.
  * Amennyiben Lidocain érzékenységről tudsz, kérlek tájékoztass, hogy más hatóanyagú érzéstelenítőt használjak!
 • Sminktetoválás menstruációs ciklus alatt
  A ciklus alatt a nők érzékenyebbek, lelkiállapotuk ingadozhat, fájdalomküszöbük alacsonyabb lehet. Ez alatt az időszak alatt a bőr is másképp viselkedik, ezért sminktetoválás során nehezebben veheti fel a festéket. Egyéb változást a menstruációs ciklus nem okoz, a sminktetoválás biztonságosan elkészíthető, még ha a folyamat esetleg egy kicsit tovább is tart, de ha módodban áll, tegyük át a tetoválást egy másik időpontra.
 • Mikor mehetek emberek közé?
  Amire érdemes odafigyelni, hogy a frissen készült sminktetoválások színe élénk. Főleg a szájnál és a szemöldöknél. A szemhéj-kontúr pedig még az elkészítés másnapján is bedagadhat. Kérlek ez vedd figyelembe, mielőtt sminktetoválást készíttetnél.
 • Miért nem kapok kedvezményt, ha máshol készítettem az előző sminktetoválásomat?
  Azért, mert nem az én munkám. Sajnos általában javításra szorulnak a régebbi sminktetoválások. Új tervezést igényelnek, emiatt pontosan ugyanannyit dolgozom egy más által készített sminktetováláson /ha nem többet/, mintha újonnan készülne. Vagyis nem csak „átütöm”, hanem megszépítem, ezért a teljes ár.